My Future, Our Society: A call for action

De Stichting P&V organiseert een conferentie en debat op 23 mei 2017 om 18u in de studio 1 van Flagey te Brussel rond politieke aliënatie (van jongeren) en de nood aan revitalisatie van collectieve actie.

 

We hebben de eer Agathe Cagé, mede-oprichter van de think tank Cartes sur table, Paul Dekker, hoogleraar Civil Society aan de Universiteit van Tilburg en hoofd van de onderzoekssector Participatie, Cultuur en Leefomgeving bij het SCP (Sociaal en Cultureel Planbureau) in Nederland en Raphaël Glucksmann, Frans essayist en documentairemaker te mogen verwelkomen. Olivier Servais, professor antropologie en voorzitter van de Stichting P&V, zal de avond inleiden. De laureaten van onze projectoproep "My Future, Our Society" gelanceerd in 2016 zullen ook tijdens dit evenement bekendgemaakt worden.

We hebben ook enkele belangrijke Belgische academici en experts uitgenodigd om het woord te nemen en het debat te stimuleren, meer bepaald:  Tine De Moor, hoogleraar Sociale en Economische Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en expert in onderzoek naar instituties voor collectieve actie, Dries Gysels, oprichter en coördinator van Lab van Troje en organisator van de eerste Belgische editie van de Burgermeesteracademie, en Philippe Van Parijs, hoogleraar aan de Universiteit van Louvain-la Neuve (UCL) waar hij de Hoover-leerstoel voor Economische en Sociale Ethiek bezet, en maatschappelijk erg actief.

Meer lezen