Europese conferentie Connecting You(th) geannuleerd

Omwille van de coronapandemie annuleert de Stichting P&V haar Europese conferentie “Connecting You(th)” van 28 oktober 2020.

Op deze conferentie zouden de laureaten van onze wetenschappelijke oproep "Connecting You (th). Doorbreken van scheidslijnen in de samenleving" hun werk voorstellen en in debat gaan met andere wetenschappers, actoren uit het werkveld en het ruimer publiek. We denken momenteel na over een ander format, op een later te bepalen tijdstip, waarop de laureaten hun werk kunnen voorstellen en debatteren met anderen. 

De Stichting P&V maakt de resultaten bekend van de projectoproepen « Linking Youth Up » en « Guiding Youth ».

Met het budget van 1 miljoen euro van de P&V Groep krijgen 1.300 maatschappelijk kwetsbare jongeren een nieuwe laptop
en worden door 66 organisaties in heel België begeleid en versterkt in hun digitale competenties. 

 

Meer lezen

De P&V Groep maakt 1 miljoen euro vrij om de onderwijskloof tussen jongeren, die versterkt is door de Coronacrisis, te verkleinen.

De Stichting P&V is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van twee projectoproepen om computers en ondersteuning te bieden voor het versterken van de vaardigheden van maatschappelijk kwetsbare jongeren.

Meer lezen

Burgerschapsprijs 2019

Op woensdag 20 november 2019 heeft de Stichting P&V haar 15e Burgerschapsprijs uitgereikt aan de journalisten Geert Mak en Virginie Nguyen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen in België of het buitenland die zich op een voorbeeldige manier inzetten voor een open, democratische en tolerante samenleving.

Dit jaar koos de jury twee laureaten die via getuigenissen en portretten van gewone mensen op een toegankelijke manier een breder verhaal en visie op onze samenleving naar buiten brengen. Zij doen dit elk op een manier die zij als geen ander beheersen: de ene via het woord en de andere via het beeld.
 

Meer lezen