De Stichting P&V maakt de resultaten bekend van de projectoproep Connecting You(th)

Zo zullen 14 organisaties werken aan het faciliteren van wederzijdse ontmoetingen en het overbruggen van sociale kloven tussen jongeren door middel van projecten rond inclusie, onderwijs, opvoeden tot ondernemingszin en burgerzin, cultuurn media en sport.

Ontdek de lijst met ondersteunde organisaties

 

 

Lees meer

Tweede bijeenkomst van het Jongerenforum

Het jongerenforum kwam een weekend lang als jury bijeen om de winnende organisaties te selecteren van de projectoprep Connecting Youth. Intense debatten maar een echte ervaring in actief burgerschap voor onze 20 jongeren.

Ontdek het filmpje!

 

 

 

 Lees meer

Europees project Erasmus + KEEP (Key engaging educational practices)

Oproep naar leraren secundair onderwijs! Het doel van KEEP is de goede praktijken te delen die door leraren in het secundair onderwijs tijdens de COVID-19-pandemie zijn toegepast om contact met leerlingen te houden en het risico van schooluitval tegen te gaan.

 Om deze best practices te bundelen, zijn we op zoek naar leerkrachten voor een Europese enquête. Ben je een leraar of ken je een leraar, aarzel dan niet om vóór 31 januari 2022 onze online vragenlijst in te vullen. 

 

 

MEER LEZEN

BURGERSCHAPSPRIJS 2021

​​​​​​​

Op dinsdag 30 november 2021 reikte de Stichting P&V haar 17e Burgerschapsprijs uit aan Jean Drèze. De Burgerschapsprijs gaat jaarlijks naar personen die zich op voorbeeldige wijze inzetten voor een open, democratische en tolerante samenleving. Jean Drèze krijgt de prijs voor zijn werk als ontwikkelingseconoom en zijn strijd voor sociale gelijkheid in India en elders.

Meer lezen

Nieuwe projectoproep Connecting You(th) : Dien je dossier in voor 30 november 2021!

De Stichting P&V lanceert de projectoproep Connecting You(th) om wederzijdse ontmoetingen tussen jongeren van verschillende horizonten te bevorderen en/of te werken aan gemeenschappelijke doelen in de (buiten-)schoolse omgeving, de buurt of de vrijetijd. Niet alleen kan zo worden gewerkt aan het mentale welzijn maar ook aan het maatschappelijke welzijn en de cohesie in de samenleving.

Meer lezen

P&V Stichting zoekt kandidaten voor jongerenforum

 

Voor haar nieuwe project 'Connecting you(th). Doorbreken van scheidslijnen in de samenleving' wil de Stichting P&V een jongerenforum oprichten. Zo’n twintig jongeren tussen 17 en 23 krijgen hierin de kans om ervaring op te doen in actief burgerschap. Ken jij iemand in je familie of vriendenkring? Deel onze oproep gerust met hen.

Meer lezen

BURGERSCHAPSPRIJS 2020


Op zondag 2 mei 2021 krijgt activist, journalist en regisseur Waad al-Kateab tijdens Difference Day de 16e Burgerschapsprijs van de Stichting P&V.

De Burgerschapspprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen in België of het buitenland die zich op een voorbeeldige manier inzetten voor een open, democratische en tolerante samenleving. Dit jaar koos de jury ervoor om het parcours van een vrouwelijke journalist, van Syrische afkomst, te belonen voor haar actief en militant burgerschap.

Gedreven zet ze zich in voor de vrijheid van meningsuiting, het respect voor de mening van anderen, de mensenrechten, het recht op gezondheid, en voor zorgverleners en dokters wereldwijd. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens de “Difference Day” op 2 mei 2021 in BOZAR.

Download de brochure over de Laureaat 2020

Meer lezen

Ontdek de jongeren van het Linking Youth Up en Guiding Youth

Niet alle gezinnen hebben thuis een computer. Daarnaast hebben veel jongeren thuis geen geschikte plek om huiswerk te maken of te studeren. Bovenop dit gebrek aan apparatuur, heeft een op de vijf jongeren te weinig digitale kennis en vaardigheden. De coronacrisis heeft deze ongelijkheid nog meer in de verf gezet. Ontdek Meriam, Ilka, Siebe, Anthony en al de jonge mensen die het gezicht zijn van het Linking Youth Up-project. Met dit project krijgen 1300 maatschappelijk kwetsbare jongeren een nieuwe laptop en 65 organisaties steun om verder te werken aan de digitale en onderwijskloof.

 

Meer lezen

De Stichting P&V maakt de resultaten bekend van de projectoproepen « Linking Youth Up » en « Guiding Youth ».

Met het budget van 1 miljoen euro van de P&V Groep krijgen 1.300 maatschappelijk kwetsbare jongeren een nieuwe laptop
en worden door 66 organisaties in heel België begeleid en versterkt in hun digitale competenties. 

 

Meer lezen

De P&V Groep maakt 1 miljoen euro vrij om de onderwijskloof tussen jongeren, die versterkt is door de Coronacrisis, te verkleinen.

De Stichting P&V is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van twee projectoproepen om computers en ondersteuning te bieden voor het versterken van de vaardigheden van maatschappelijk kwetsbare jongeren.

Meer lezen